Onze visie en missie

samen leren en werken aan de zorg van morgen

De zorg verandert snel. Nodig zijn zorgprofessionals die weten welke zorgvragen er leven en welke mogelijkheden er zijn. Invoelende medewerkers die samen met de cliënt oplossingen zoeken. Daarom hebben onderwijsinstellingen, zorgorganisaties, zorgtechnologische bedrijven en overheden in de regio Zwolle het Zorgtrainingscentrum opgericht.

Gezond zijn en blijven: dat willen we allemaal. Maar helaas lukt dat niet altijd. Wie beperkt is of ziek wordt, heeft hulp nodig om te blijven functioneren. Maar de zorg verandert snel. Mensen moeten steeds meer zelf de regie nemen over de kwaliteit van hun leven. Kort samengevat: de zorg verandert van zorgen voor naar zorgen dát.

Maar wie helpt dan, als je langer zelfstandig moet blijven wonen? Wat biedt uitkomst als je zelf verantwoordelijkheid moet nemen? En hoe voelt het eigenlijk als zelf eten en douchen niet meer lukt?

Over ons 0346
Nodig zijn invoelende, goed geïnformeerde en opgeleide medewerkers.

Nieuwe kennis, vaardigheden en competenties

Alle ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan zorgprofessionals op het gebied van kennis, vaardigheden en competenties (zoals het zich eigen maken van de juiste houding).
Nodig zijn zorgprofessionals die weten welke zorgvragen er leven en welke mogelijkheden er zijn.

Invoelende medewerkers die samen met de cliënt oplossingen zoeken. Bijvoorbeeld in het netwerk van de cliënt of door het inzetten van technische hulpmiddelen. Professionals die de cliënt centraal stellen, die zijn autonomie en mogelijkheden als uitgangspunt nemen en niet de ziekte.

Studenten, docenten en zorgprofessionals bekwaam maken voor de toekomst

Daarom hebben onderwijsinstellingen, zorgorganisaties, zorgtechnologische bedrijven en overheden in de regio Zwolle een Zorgtrainingscentrum opgericht.

Samen zorgen de partners dat: studenten van zorg- en ICT-opleidingen, docenten en mensen die in de zorg werken bekwaam zijn en blijven voor de zorg van de toekomst. Uitgangspunt daarbij is de veranderende zorg. De cliënt en dat wat hij nodig heeft om zelfredzaam te blijven, staat centraal.

Over ons 0318

Misschien vind je dit ook interessant: