Welke toepassingen gaan we testen? Mail je ideeën!

“We hebben onderwijsmaterialen ontwikkeld en zijn bezig geweest met de inrichting van het zorgtechnisch lab”, zegt projectleider Jolanda van Til. “Nu moeten we bepalen welke zorgtechnologische toepassingen een plek in ons lab krijgen. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!”

“Als zorgtechnisch lab gaan we kiezen welke zorgtechnologische toepassingen we op korte termijn een plek willen geven in het lab en welke op de langere termijn. Daarbij zijn jouw ideeën van harte welkom! Welke toepassing wil je als zorginstelling eens uitproberen? Welke toepassing wil je als bedrijf getest hebben? Welke toepassing wil je in het onderwijs gebruiken?
We horen het graag, dus mail ons! We willen ondersteunend zijn om de wensen die er zijn te realiseren.”

Afgelopen tijd

“Naast het ontwikkelen van onderwijsmaterialen rondom het keuzedeel ‘Zorg en technologie toepassen’, hebben we ons de afgelopen tijd gericht op het concreter maken van het zorgtechnisch lab. Het daadwerkelijk bouwen van het Zorgtrainingscentrum helpt daarbij.”

dsc6948 k

Verpleegkundig oproepsysteem

Zo was het projectteam betrokken bij het uitkiezen van een verpleegkundig oproepsysteem voor het zorgethisch lab, het kiezen van een innovatief bed, tillift en hoog-laag bad. “Bij het kiezen komt steeds weer de vraag terug wat het product bijdraagt aan het bevorderen van de eigen regie van de patiënt, maar ook hoe het bijdraagt aan het verlenen van goede zorg”, illustreert Jolanda.

“Een ander voorbeeld is het kiezen van verlichting voor de badkamers van het zorgethisch lab. Kiezen we voor automatische verlichting of gewoon een lichtknop waarmee het licht aan en uit kan? Of kiezen we niet en kan men straks in het zorgethisch lab zelf de voor- en nadelen van beide mogelijkheden ervaren?”

Voeding uit landelijke initiatieven

“Wat we uiteindelijk willen is dat zorginstellingen in de regio Zwolle nieuwe technieken accepteren en implementeren in het zorgproces. Dit vraagt om een aanbod waarmee we samen – zorg, onderwijs en bedrijfsleven – de verschillende doelgroepen met zorgtechnologie kunnen laten kennismaken. Onze ‘voeding’ daarvoor halen we uit ervaringen en ideeën van aangesloten partijen en nationale initiatieven.”

artist impressie web