Projectleider Jolanda van Til kiest voor andere rol

Jolanda van Til stopt per 11 juli met haar werkzaamheden als projectleider van het zorgtechnisch lab van het Zorgtrainingscentrum. Ze blikt met trots terug op de afgelopen drie jaar.

Met trots kijkt Jolanda terug op de resultaten die de afgelopen drie jaar zijn behaald met iedereen die betrokken is geweest in projectteams en als trainer voor het zorgtechnisch lab. “Er is echt wel iets veranderd”, is haar conclusie.

Keuzedelen en scholen medewerkers

“Zo zijn studenten die in het zorgtechnisch lab komen beter voorbereid omdat ze op school lessen hebben gehad in het kader van de keuzedelen in het mbo die gericht zijn op zorgtechnologie. Zorgorganisaties willen met het Zorgtrainingscentrum verkennen hoe zorgtechnologie een plek kan krijgen binnen de organisatie en hoe medewerkers geschoold kunnen worden. De rondleidingen bij het Smart Home van de Technische Unie, onder de bezielende leiding van Henk ter Burg, hebben daarin enorm veel inzicht gegeven.”

Lesactiviteitensite en spel Mix & Match

De website met lesactiviteiten die is ontwikkeld wordt opgenomen in de landelijke kennissite www.digivaardigindezorg.nl. En van het spel ‘Mix & Match: thuiszorg en technologie’, dat in samenwerking met het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg is uitgegeven, zijn inmiddels zo’n 400 exemplaren besteld door zorgorganisaties en scholen in het hele land en uitgedeeld aan partners van het Zorgtrainingscentrum.”

Nog veel te doen

“Maar ondanks dat er iets is veranderd, zijn we er nog niet …”, vervolgt Jolanda. “Er is nog veel te doen! De bewustwording dat technologische toepassingen in de zorg van toegevoegde waarde zijn, is toegenomen. De stap naar het daadwerkelijk op een passende manier inzetten, kan nu gezet worden.”

Zeker is dat Jolanda bij het zetten van die volgende stap betrokken is. Vanuit het Deltion College blijft zij als trainer actief in het Zorgtrainingscentrum en neemt ze deel aan ontwikkelgroepen rond het thema ‘Technologie’. Daarnaast gaat ze aan de slag als docent-onderzoeker bij het lectoraat ICT- Innovaties in de Zorg en is ze betrokken bij de landelijke kennissite www.digivaardigindezorg.nl om daar vorm te geven aan het onderwijsdeel van deze website.

Investeren in technologie

“Ik ben straks geen ‘overall’ projectleider meer, maar krijg een plek ergens anders in het netwerk Zorgtrainingscentrum. Iedere partner in het Zorgtrainingscentrum heeft de taak om intern te investeren om het thema ‘Technologie’ op te pakken en verder te brengen. Ik zie ernaar uit om dit binnen het netwerk dan ook op die manier in te vullen.”

Jolanda van Til
Jolanda van Til stopt per 11 juli met haar werkzaamheden als projectleider van het zorgtechnisch lab van het Zorgtrainingscentrum. Ze blikt met trots terug op de afgelopen drie jaar.