De organisatie staat, nu gaan we doorontwikkelen

De organisatie staat, de eerste drie fasen van het projectplan zijn afgerond. Nu zijn we klaar voor de volgende stappen: de doorontwikkelings- en uitbreidingsfase. Dat heeft ook gevolgen voor de samenstelling van het programmateam.

De twee volgende fasen – doorontwikkeling en uitbreiding – staan in het teken van het samen met de partners verder ontwikkelen en inbedden van de labs. Efficiënter georganiseerd, met minder focus op organisatie en proces en meer op doel, resultaten, projectteams en gedrag.

Afscheid programmamanager

Coen Massier, in augustus 2015 aangesteld als programmamanager, heeft zijn taak afgerond en nam 3 april afscheid. De stuurgroep bedankt Coen voor de goede samenwerking en zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het Zorgtrainingscentrum.
De projectleiders van de labs, die al medeverantwoordelijk waren voor de ontwikkeling van het Zorgtrainingscentrum, gaan samen als programmateam verder en nemen de overgebleven taken van de programmamanager over. De projectleiders worden elk accountmanager voor een aantal partners.

Ronde langs de partners

Voor de verdere ontwikkeling van het Zorgtrainingscentrum is het volgens Jolanda van Til, projectleider van het zorgtechnisch lab, goed dat projectleiders en partners elkaar regelmatig spreken. “Daarom willen we twee keer per jaar een ronde maken langs de partners. Waar zijn zorgen over, wat gaat goed en waar hebben de partners behoefte aan? Op die vragen willen we graag antwoord. Ook bespreken we de stand van zaken, de wederzijdse verwachtingen en beantwoorden we vragen.”

Een eerste ronde langs de partners vond plaats in december, januari en februari: toen gingen de programmamanager en een projectleider (Jolanda van Til of Ria Blokzijl) langs bij de partners.

“Waardevolle gesprekken”, zegt Jolanda. “Er was ruimte om zorgen te delen, maar ook om stil te staan bij wat goed gaat. De ronde leverde ook een aantal actiepunten op, daarmee gaan we als projectleiders aan de slag. We mogen trots zijn op al die mensen die in projectteams betrokken zijn en de trainers en docenten in de labs. Enthousiast zetten zij zich in.”