Langer comfortabel thuis wonen dankzij Smart Home Technische Unie

Wat kunnen mensen doen om langer (comfortabel) thuis te blijven wonen? De Technische Unie heeft hiervoor een Smart Home ingericht. Op dinsdag 5 juni verkenden trainers van het zorgtechnisch lab de mogelijkheden ervan. “Samen willen we zorgtechnologie verder brengen”, aldus Jolanda van Til, projectleider van het zorgtechnisch lab.

De afgelopen maanden vonden daarvoor verschillende activiteiten plaats, zoals workshops en rondleidingen. Wij willen elkaar opzoeken en blijven aanvullen. Kennisoverdracht staat daarbij centraal”, zegt Henk ter Burg, consultant Zorg bij de Technische Unie.

Schakels met elkaar verbinden

De Technische Unie, een internationale technische groothandel, wil de partners van het Zorgtrainingscentrum – de scholen, zorgaanbieders maar ook de installateurs – met elkaar verbinden. Henk: “Door alle schakels in de bedrijfskolom naadloos op elkaar aan te sluiten voorkom je verkeerde adviezen en niet werkende oplossingen. Daardoor gaan de faalkosten omlaag en het rendement omhoog wat weer leidt tot betere en toepasbare oplossingen.”

Technische Unie Smarthome

Over het Smart Home

Het Smart Home is ingericht voor groepen die bijvoorbeeld voor hun werk meer willen weten over de mogelijkheden die er zijn voor mensen die graag langer, op een prettige manier, thuis willen blijven wonen. Voor advies kunnen zij ook terecht bij Henk ter Burg.

Thuiscomfort.nl

Daarnaast is er voor de professionals en de consument www.thuiscomfort.nl: een platform met 850 partners – installatiebedrijven – in heel Nederland.

Henk: “Op dit platform kan de consument informatie vinden over wat er allemaal is en kan op het gebied slimmer en duurzaam en langer thuis wonen. Vaak horen we dat mensen niet weten dat een regeling of product bestaat. Met dit platform zetten we de mogelijkheden op een rij. Wat het platform ook laat zien is hoe consumenten van hun huis weer een thuis kunnen maken: niet vanuit een handicap, maar vanuit comfort. Vaak denken ze daar niet meteen aan. Ik noem het altijd het ‘leesbrileffect’: had je die gekocht zodra je klachten had, dan had je er meteen plezier van gehad.”