Inspirerende Skypemeeting over oppakken ‘nieuw’ vak zorgtechnologie

Zo’n 12 docenten, practors, lectors en onderwijsontwikkelaars spraken op 19 juni via Skype met elkaar over het delen van lesmateriaal op het gebied van zorgtechnologie en hoe ze met elkaar goed onderwijs kunnen ontwikkelen. Ook blijken er twee andere initiatieven te zijn die online lesmateriaal aanbieden. Het zorgtechnisch lab gaat in gesprek met de betrokkenen.

“Aanvankelijk wilden we een fysieke bijeenkomst bij ons in Zwolle organiseren, maar op deze manier scheelde het iedereen veel reistijd. Terwijl we net zoveel informatie ophalen”, zegt Jolanda van Til, projectleider van het zorgtechnisch lab.

Voor het verzamelen van de info gingen de deelnemers groepsgewijs aan de hand van een aantal thema’s met elkaar in gesprek: “Wat je ziet is dat iedereen het altijd fijn vindt om met anderen in gesprek te zijn over hoe ze dit ‘nieuwe’ vak oppakken.”

“Daarnaast kregen we dankzij deze bijeenkomst informatie over twee vergelijkbare initiatieven als onze ‘online inspiratiebox’, onze website met lesactiviteiten. Het gaat om een opleidingsprogramma van ’s Heeren Loo en een website van HBO-V’s met gratis lesmateriaal. Met deze twee initiatieven gaan we in gesprek om te kijken wat we daarin voor elkaar kunnen betekenen.”

“Daarnaast gaan we in overleg met de initiatiefnemers van deze bijeenkomst – Zorgtrainingscentrum, Lectoraat ICT Innovaties in de Zorg van Windesheim, Impres en het Zorgpact – kijken hoe we aan de Skypemeeting een vervolg kunnen geven.”

Bijeenkomst skypesessie19 juni
Zo’n 12 docenten, practors, lectors en onderwijsontwikkelaars spraken op 19 juni via Skype met elkaar over het delen van lesmateriaal op het gebied van zorgtechnologie en hoe ze met elkaar goed onderwijs kunnen ontwikkelen.