QRS Facilitair: verpulveraar voor disposable producten

Verpulveraar als hygiënisch alternatief voor bedpanspoeler

Welke toepassingen testen we in het zorgtechnisch lab? Jan-Peter Verheyden, salesmanager bij QRS vertelt over de bijdrage van zijn bedrijf aan het lab: de verpulveraar voor disposable producten.

Wat kun je met de verpulveraar?

“De verpulveraar werkt met disposable producten en is een hygiënisch alternatief voor de bedspanspoeler. Het apparaat zelf heeft een anti-microbacteriële bovenzijde waardoor er minder risico is op kruisbesmettingen en infecties. Ook voorkomt het apparaat door de snelheid van verwerking dat er – in dezelfde ruimte – zowel wachtende vuile als schone bedpannen zijn.”

Wat betekent het voor de cliënt, welke bijdrage levert het aan de zelfredzaamheid?

“Disposable urinalen zijn altijd schoon. Dat vinden cliënten niet alleen fijn, ook is het risico op infecties vele malen kleiner. Pulp disposables verhogen bovendien het comfort: ze voelen ‘warmer’ aan dan metalen RVS bedpannen.”

Hoe past de verpulveraar in het zorgproces? Wat betekent het voor de zorgprofessionals?

“Het gebruik van bedspanspoelers wordt steeds kritischer: de risico’s dat multiresistente darmbacteriën zich verspreiden, worden steeds groter (zie ook dit onderzoek van Universitair ZH Gent). Zorgorganisaties hebben dus behoefte aan een hygiënisch alternatief. Het apparaat voorkomt bovendien vieze luchtjes en is gebruiksvriendelijk: de bediening is handsfree en de verwerkingstijd per cyclus is circa 5x sneller. Daardoor is minder arbeidstijd nodig en blijft er meer tijd over voor zorg.”

“Ook in het kader van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) is de verpulveraar een slimme en milieuvriendelijke oplossing. Het apparaat verbruikt bijvoorbeeld 90% minder elektriciteit en 60% minder water dan een een bedpanspoeler. Ook is geen schadelijke desinfectans nodig.”

Meer weten?

Meer informatie en een filmpje over de verpulveraar vind je hier.

QRS is een groothandel in medische hulpmiddelen. Naast de verkoop van medische hulpmiddelen bieden wij een breed scala van producten en diensten om onze klanten zoveel mogelijk te voorzien in hun behoefte. Zo leveren wij onder meer een compleet assortiment aan medische gebruiks- en verbruiksmiddelen, producten op het gebied van hygiëne en infectiepreventie binnen de gezondheidszorg en medische apparatuur en -inrichting en service en onderhoud op medische apparatuur.

QRS verpulveraar