KlikAanKlikUit: comfort, monitoring en beveiliging

Dankzij domoticaproducten een Smart Home

Welke zorginnovaties testen we in het Zorgtrainingscentrum? Mike Verhelpen vertelt over de bijdrage van zijn bedrijf aan het Zorgtrainingscentrum: KlikAanKlikUit. Mike is accountmanager Benelux, voor de KlikAanKlikUit-producten: domotica voor een Smart Home-systeem op maat.

In het Zorgtrainingscentrum is een demowand die laat zien waarvoor de KlikAanKlikUit-producten in te zetten zijn. Wat zijn de mogelijkheden zoal?

“De demowand geeft weer hoe veelzijdig de KlikAanKlikUit-producten ingezet worden en welke voordelen ze hebben voor zorgbehoevenden en zorgverleners. Een huis kun je heel eenvoudig slim maken door bijvoorbeeld op een goed bereikbare plek een draadloze wandschakelaar te plaatsen waarmee je alle gewenste verlichting in één keer in- of uitschakelt. Of je kiest ervoor de verlichting volledig te automatiseren, zodat je er niet meer over hoeft na te denken of moeite voor hoeft te doen.”

“Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om een cliënt te kunnen monitoren. Bijvoorbeeld met een camera of een magneetcontact op de deur die de zorgverlener waarschuwt. Eigenlijk zijn er oneindig veel toepassingen mogelijk op het gebied van comfort, monitoring en beveiliging. Ook zijn de producten via het ICS-2000 Control-station voor smartphone/tablet met spraak te bedienen via de Google Home- en/of Amazon Echo-speaker.”

IMG2634 groot
De demowand geeft weer hoe veelzijdig de KlikAanKlikUit-producten ingezet worden en welke voordelen ze hebben voor zorgbehoevenden en zorgverleners.

Welke bijdrage leveren de KlikAanKlikUit-producten aan de zelfredzaamheid van cliënten?

“De KlikAanKlikUit-producten kunnen een aantal zaken vereenvoudigen, zoals het (automatisch) aan-/uitzetten van verlichting. Of – als extra visuele bevestiging – het laten knipperen van een lamp wanneer er iemand aanbelt. Wat ook kan: het laten uitvoeren van een actie op een bepaalde tijd, bijvoorbeeld het afspelen van een melodie op een gong wanneer het bijvoorbeeld tijd is om een medicijn in te nemen.”

Wat kunnen zorgprofessionals met KlikAanKlikUit?

“Met KlikAanKlikUit hebben zorgprofessionals een eenvoudige manier om patiënten te monitoren. Ook geeft het hun wat meer ademruimte in de verzorging: ze kunnen er immers voor kiezen om een aantal zaken automatisch te laten verlopen. Hierdoor is er op een bepaald moment dus minder zorg nodig en die tijd kan elders of kwalitatief beter worden benut.”

Waarom vinden jullie het belangrijk om betrokken te zijn bij het Zorgtrainingscentrum?

“Wij kunnen veel oplossingen bieden voor veelvoorkomende uitdagingen. We kunnen gemak en comfort toevoegen aan de woonsituatie, zonder dat dit veel kosten met zich meebrengt.”

Meer weten?

Bekijk deze video over KlikAanKlikUit of kijk voor meer informatie op de website van KlikAanKlikUit.