TR-Care: plafondlift en hoog-laag bad

‘Snel, comfortabel en huiselijk’

Welke toepassingen testen we in het zorgtechnisch lab? Ard Vooren, accountmanager bij TR-Care vertelt over de bijdrage van zijn bedrijf aan het lab: de plafondlift en het hoog-laag bad.

Wat kun je met een plafondlift en een hoog-laag bad?

Plafondlift
“Snelle, comfortabele en veilige transfers. Met een plafondlift is er altijd direct contact tussen cliënt en zorgverlener. Daarnaast is er weinig fysieke belasting voor de zorgverlener, doordat het gewicht van de cliënt gedragen wordt door de tilunit. Rug, nek en schouders worden hierdoor ontlast. Zelfs in de kleinste ruimte is goed positioneren met de tillift mogelijk, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een XY-systeem (railsysteem). Door slimme functionaliteiten, als koppelingen, wissels en rotondes, is elke plaats binnen een ruimte bereikbaar. Innovatiever kunnen we het niet maken.”

Hoog-laag bad
“Het innovatieve en kwalitatief hoogwaardige concept zorgt ervoor dat alle technische componenten weggewerkt zijn, waardoor het bad een huiselijk karakter krijgt. Het TR Comfortline-bad is ontwikkeld om het baden en verzorgen van gebruikers zo comfortabel mogelijk uit te voeren. Het bad is elektrisch in hoogte verstelbaar, zodat de verzorgende de ideale werkhoogte kan instellen.”

Wat betekent het voor de cliënt, welke bijdrage leveren de toepassingen aan de zelfredzaamheid?

Plafondlift
“De plafondlift wordt toegepast bij personen met een beperkte mobiliteit en/of wanneer er weinig ruimte beschikbaar is. Er is altijd direct contact tussen cliënt en zorgverlener, waardoor je een veilig gevoel creëert. De transfer is snel, praktisch en efficiënt. Hierdoor kan de zorgverlener zich 100% focussen op de cliënt. En dit ervaart de gebruiker ook!”

Hoog-laag bad
“Doordat het bad elektrisch in hoogte verstelbaar is, kan de verzorgende de gebruiker op een prettige en ergonomische wijze verzorgen. De lage stand van 650 mm in combinatie met twee handgrepen in de badkuip, verhogen het in- en uitstapcomfort van gebruikers die zelf nog in- en uit- kunnen stappen. Daarnaast heeft het TR Comfortline-badsysteem een ergonomisch gevormde badkuip, het bodyformmodel. Dit betekent dat de badkuip bij het bovenlichaam wat ruimer is, waardoor er meer ruimte is voor de verzorgende om te wassen. Het TR Comfortline-bad is met verschillende opties uit te rusten: whirlpool, desinfectie, verschillende kleuren, LED-verlichting, MP3, Autofill en een opklapbare douchestretcher. Opties die de verzorgende nog meer ontspanning biedt.”

Hoe passen de toepassingen in het zorgproces? Wat betekent het voor de zorgprofessionals?

Plafondlift
“Bij een groot aantal instellingen wordt de lichamelijke verzorging van de cliënten grotendeels overgenomen door de verzorgers. Om de fysieke belasting van de verzorgers zo min mogelijk te maken, is een plafondlift dé uitkomst. De plafondlift staat namelijk nooit in de weg en er is geen extra ruimte nodig om de lift te kunnen draaien of verplaatsen. Met duidelijke vermindering van de krachtinspanning en blessures is het werken met een plafondtillift voor de verzorger ideaal en praktisch, terwijl de bewoner het systeem als veilig & comfortabel ervaart!”

Hoog-laag bad
“Hoog-laag baden dienen niet alleen om cliënten te verzorgen, maar bieden ook een stukje ontspanning en therapie. De verschillende opties van de Comfortline, zoals de Whirlpool en MP3, zorgen ervoor dat de cliënten kunnen relaxen en genieten in bad. Daarom is dit bad ook ideaal voor snoezelruimtes. Bij de TR Comfortline wordt ook standaard een voetensteun meegeleverd. Deze voetensteun is in drie standen instelbaar, zodat zowel lange als korte gebruikers kunnen genieten van een comfortabele houding.”

Meer weten?

Bekijk de filmpjes van de plafondlift en het hoog-laag bad en een filmpje over TR-Care.

TR-Care verkoopt en levert zorghulpmiddelen voor mensen die zorgafhankelijk zijn. Sanitaire ruimtes, met aangepaste hulpmiddelen, richten wij compleet in. Niet alleen zijn onze hulpmiddelen in hoogte verstelbaar, ze zijn ook ruimtebesparend en hebben een mooi design.

Daarnaast verlenen wij merkonafhankelijk onderhoud en bieden wij online inzicht door middel van ons Portaal. Het Portaal geeft inzicht in de status en kwaliteit van uw complete hulpmiddelenpark. Het overzicht rolt automatisch uit het systeem. Hierdoor heeft een instelling zijn hulpmiddelenbeheer altijd onder controle en staan hen geen verrassingen meer te wachten.
Bovendien is het Portaal een goede basis voor een budgetaanvraag of het maken van een toekomstig beleid. Van elke zorginstelling waar TR-Care actief is, hebben wij een actueel overzicht die als basis kan dienen voor een meerjarenplan en budgettering.