Zorgtechnologie Experience een succes!

Van een tweetalige robot die mensen met een migratieachtergrond helpt, een serious game voor mensen met autisme en speciale ondersteuning voor diabetici tot het platform MijnEigenPlan en de Smart Wheelchair: wat waren er veel interessante en bijzondere ontwikkelingen te zien op onze Zorgtechnologie Experience!

 

De aftermovie van de Zorgtechnologie Experience.

Zowel studenten en docenten, als ook andere geïnteresseerden waren donderdag 25 januari naar het Zorgtrainingscentrum gekomen om meer te ontdekken over de ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie.

Het was een leuke en leerzame dag waar ook drie van onze vier nieuwe partners – MKB Regio Zwolle, Coreon en Viattence – aanwezig waren om de samenwerking te bekrachtigen.

presentatie kl
Er waren zowel studenten en docenten, als ook andere geïnteresseerden bij de Zorgtechnologie Experience.

Presentatie onderzoek

Naast allerlei zorgtechnologische innovaties konden bezoekers onder andere de presentatie bijwonen van twee studenten van Windesheim die een onderzoek hebben gedaan voor het Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg.
“Mooi om te zien dat studenten zo bevlogen vertellen over wat ze hebben onderzocht en de relevantie daarvan voor het voetlicht weten te krijgen”, zegt projectleider wijkzorg lab Hessiëlle van Dam na afloop.

studenten kl
Twee Windesheim-studenten presenteerden hun onderzoek.

Contact met ontwikkelaars en uitvoerders

Ook andere bezoekers waren enthousiast. Zo reageert Arinda Tuller op onze Facebookpagina:
“Ik vond het boeiend en mooi om contact te hebben met ontwikkelaars en uitvoerders. Een mooie experience om ook even de verbinding te zoeken. We moeten elkaar ook vinden: de uitvoerders en de ontwikkelaars moeten samen verbeteren en vernieuwen om de mensen zolang mogelijk de regie te laten hebben en de eigen kracht te laten benutten.”

netwerkborrel kl
Na afloop was er voor de betrokken partners en sponsors nog een netwerkborrel.

Themamiddag Stadskamer

Op 23 januari was er ook een themamiddag over de ontwikkelingen van de technologie in de zorg in de Stadskamer in Zwolle. Eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg van het Deltion College hebben deze middag voorbereid. Er was een presentatie van Marcel Heerink van het lectoraat Robotica van Windesheim Flevoland. Verder presenteerden de studenten die bevindingen die ze hebben opgedaan in hun project Zorgtechnologie. Er waren 35 mensen aanwezig.

Ben je niet geweest? Op onze Facebookpagina staan een aantal inspirerende filmpjes van innovaties.