Zorgtechnisch lab: Lesmaterialen en inrichting fysieke locatie

“In het zorgtechnisch lab krijgt het keuzedeel ‘Zorg en technologie toepassen’ voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn momenteel vorm”, vertelt Jolanda van Til, de nieuwe projectleider van het zorgtechnisch lab. “Ook buigen we ons over hoe de fysieke ruimte van het zorgtechnisch lab eruit moet zien. Ideeën zijn van harte welkom!”

Momenteel geeft het projectteam concreet vorm aan de onderwijsmaterialen voor Helpende Zorg en Welzijn (mbo, niveau 2): “Het keuzedeel ‘Zorg en technologie toepassen’ wordt hier als uitgangspunt genomen. Van daaruit willen we komen tot een grof curriculum, een fijn curriculum en onderwijs waar betrokkenen concreet mee aan de slag kunnen. In het najaar moet het klaar zijn.”

Digitaal lesmateriaal

Het lesmateriaal is bedoeld voor docenten, studenten, zorgprofessionals en mantelzorgers (liefst in combinatie met elkaar). Het biedt een verdieping op het gebied van:

  • Het gebruiken van nieuwe technologische hulpmiddelen.
  • Het gebruiken van een elektronisch patiëntendossier.
  • Het ondersteunen van de cliënt bij het gebruiken van technologische hulpmiddelen.

Doel is om dit onderwijs zoveel mogelijk digitaal aan te bieden.

Onderwijsmaterialen en fysieke ruimte

Jolanda: “Zodra de onderwijsmaterialen voor Helpende Zorg en Welzijn klaar zijn, gaan we verder met de onderwijsmaterialen voor de mbo-opleidingen Verzorgenden en Verpleegkunde. Daarnaast buigen we ons de komende tijd over hoe het zorgtechnisch lab (de fysieke locatie aan het Dokterspad) er concreet uit gaat zien: wat willen we je laten zien, wat wil je daar kunnen doen, wat wil je er leren.”

Meedenken over de inrichting van de fysieke locatie van het zorgtechnisch lab? Mail je suggesties naar Jolanda van Til.