Wijkzorg lab: versneld door de opleiding en aandacht voor ethiek

Was jij ook trots als je in de schoolkrant kwam? Slechts twee keer per jaar werden bijdragen van leerlingen door de stencilmachine gehaald. In een speciale rubriek stonden korte ‘wist u datjes’. Hessiëlle van Dam, projectleider van het wijkzorg lab, schetst aan de hand van een aantal ‘wist u datjes’ de actuele ontwikkelingen rond het wijkzorg lab.

Dat jouw tekening, verslag of verhaal in de schoolkrant was opgenomen voelde als een beloning: alle ouders zouden het immers lezen. Iets wat tegenwoordig met social media, wat zorgt voor een permanente stroom van schoolkrantbijdragen, lang niet altijd het geval is. Daarom kiest Hessiëlle ervoor om rond het wijkzorg lab ook een aantal ‘wist u datjes’ te benoemen.

Wist u dat:

  • Een aantal studenten in het wijkzorg lab van IJsselheem en Icare versneld door hun opleiding gaan?
  • Het ontwikkelteam met daarin medewerkers van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, Vogellanden, Menso Alting Zwolle en Hogeschool Windesheim de structuren voor volgend schooljaar hebben staan?
  • De Baalderborg Groep samen met het Alfa-college gewoon is begonnen bij de Van Dedem Marke in Dedemsvaart en daarmee lef toont?
  • Viattence zoveel verzoeken kreeg om informatie over hun praktijkleerroute dat ze met het Deltion College en Landstede MBO op 29 mei een goed bezochte informatieavond hebben georganiseerd? (zie ook dit bericht).
  • Zorgroep Oude en Nieuwe Land samen met ROC Friese Poort doorontwikkeld op leren in de praktijk in ‘De Friese Hof’ in Emmeloord (combi van Friese Poort en verpleeghuis Talma Hof) en daar ethiek aan gaat koppelen?
  • Projectleider Hessiëlle van Dam betrokken is bij de Zorgpactsessies ‘Hoe lerend werkt de zorg?’ die tussen juni en november 2018 plaatsvinden. De ontwikkelingen en het verloop van het proces deelt zij met de zorgpartners van het Zorgtrainingscentrum.
PHOTO 2018 06 19 15 30 42 b
Werkbegeleidersbijeenkomst van Icare en IJsselheem in het wijkzorg lab.