Tijdens logeerweekenden kunnen mantelzorgers de zorg even uit handen geven

Zorgen voor een zieke partner, kind of ouder kan intensief en zwaar zijn. Dan is het belangrijk om zo nu en dan tijd voor jezelf te hebben en de zorg een dag of weekend over te laten aan anderen. Binnenkort kan dat in het Zorgtrainingscentrum in Zwolle. Meer weten? Kom langs op dinsdag 7 januari (14.00-16.00 uur) of woensdag 12 februari (10.00-12.00 uur).

In het Zorgtrainingscentrum krijgen zorgvragers tijdens een weekend (of op een van beide dagen) alle zorg en aandacht die ze nodig hebben van zorgprofessionals. Er worden activiteiten aangeboden, die passen bij de wensen en interesses van de logés. Er zijn vijf logeerkamers én een woonkamer, dus elk weekend is er plek voor vijf zorgvragers. In elke kamer staan twee bedden, waardoor het ook mogelijk is dat mantelzorgers kunnen blijven logeren.

Kom kijken

Geïnteresseerden kunnen op dinsdagmiddag 7 januari of woensdagochtend 12 februari rondkijken in het Zorgtrainingscentrum, informatie krijgen en al hun vragen stellen. Er zijn medewerkers van het Zorgtrainingscentrum en het Steunpunt Mantelzorg aanwezig. Zij horen ook graag waar mantelzorgers of degenen waarvoor zij zorgen behoefte aan hebben. “Wij willen zo goed mogelijke logeerzorg bieden. Samen kunnen we kijken naar mogelijkheden en behoeftes”, zegt projectleider Ria Blokzijl.

Locatie

Aanmelden voor de open middag is niet nodig. Het Zorgtrainingscentrum is te vinden aan de Dr. van Heesweg 1a in Zwolle (tegenover Isala). Parkeren kan bij Landstede MBO (tegenover dit gebouw, Dokterspad 2). Wie nu alvast meer wil weten kan mailen naar Ria Blokzijl, contact@ztczwolle.nl.

Bekijk hier de flyer.