Sessie 12 juni: ‘Waarom een ECD? We hebben toch Facebook?’

Ben jij een mbo- of hbo-student die een opleiding volgt op het gebied van zorg en welzijn of ICT/techniek (en ben je geïnteresseerd in zorgtechnologie)? Dan ben je dinsdag 12 juni (9.00-11.30 uur) van harte welkom bij een bijeenkomst in het Zorgtrainingscentrum over het elektronisch patiëntendossier. In een 2 uur durende sessie verdiep je je in hoe de digitalisering van de samenleving invloed heeft op jou. Aanmelden kan hier.

Eigen regie bij zorgvragers. Biedt een ECD dat ook? Tot hoever reikt dan de eigen regie? En privacy? Wat digitalisering teweeg brengt in onze samenleving ontdekken (aankomende) professionals tijdens de sessie ‘Waarom een ECD? We hebben toch Facebook?’
Je gaat op actieve wijze met dit thema aan de slag. Je verplaatst je in verschillende rollen om te ervaren wat zelfregie betekent.

Student: “Het is me tijdens deze sessie duidelijk geworden waarom een ECD belangrijk is, maar tegelijkertijd ook met welke personen de cliënt te maken heeft en ieder informatie vanuit zijn eigen perspectief het in het systeem zet. Ook denk ik nu nog meer na over wat ik zelf op Facebook zet en vraag ik mezelf af: ’Wat voegt het toe om dit openbaar te maken?’”

Aanleiding

Aanleiding voor deze sessie is dat steeds meer zorgorganisaties overstappen naar bijvoorbeeld elektronische cliëntendossiers en cliëntenportalen. Dit roept veel vragen op. De sessie geeft een antwoord op die vragen en laat zien wat de mogelijkheden van elektronische cliëntendossiers/cliëntenportalen kunnen zijn.

Meer informatie & aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan. Wil je meer info? Bel of mail ons: contact@ztczwolle.nl of 088-850 81 12.