Inspiratie opdoen tijdens bijeenkomst rond eHealth en innovatie

Hoe implementeren we eHealth en hoe schalen we op, wat zijn de dilemma’s en wat is de keerzijde van eHealth-innovaties? We bedenken van alles, maar zit de patiënt hier wel op te wachten? En hoe gaan medewerkers en onderwijs ermee om?

Over deze vragen debatteerden ondernemers, docenten, medisch specialisten, zorginstellingen en deskundigen op gebied van eHealth-innovaties op 6 juni tijdens het Lagerhuis, een programmaonderdeel tijdens een regionale bijeenkomst rond eHealth en innovatie. De bijeenkomst vond plaats bij de provincie Overijssel in het kader van de Europese eHealth week, die van 6 t/m 10 juni plaatsvond Initiatiefnemers waren het Health Innovation Park (HIP) en OZOverbindzorg.

Ruimte voor innovatie

Programmamanager Coen Massier nam namens het Zorgtrainingscentrum deel aan het debat. Zijn stelling was: “’Als je naast cliëntgedreven inspiratie geen ruimte voor innovatie maakt, in formatie, budget en rooster, en geen echte bestuurlijke aandacht geeft, komt het niet van de grond’.
Naast het Lagerhuis stond ‘s ochtends de innovatie van OZOverbindzorg centraal. Hierbij worden alle partijen rond de cliënt samengebracht. Via een eenvoudig commmunicatiesysteem kunnen zij online met elkaar communiceren over de zorg rondom een patiënt. Er zijn gesprekken gepland om te kijken hoe het Zorgtrainingscentrum kan aansluiten op OZO.

Voor wie

De regiodag was bedoeld voor HIP-leden, eHealth-ondernemers, huisartsen, zorgorganisaties met eHealth op de agenda (zoals thuiszorgorganisaties, ouderzorgorganisaties en ziekenhuizen), medewerkers van hogescholen, beleidsmakers rond eHealth (provincie/gemeenten) en mantelzorgers.