Hoe gaan we verder met het Zorgtrainingscentrum?

De netwerkpartners hebben besloten om de netwerksamenwerking voor te zetten tot eind dit schooljaar. Ontwikkelde methodieken en aanbod waar een blijvende behoefte aan is, worden ondergebracht bij de partners.

“Tijdens de bijeenkomst op 12 november hebben we met een groot aantal vertegenwoordigers van de netwerkpartners teruggeblikt en vooruitgekeken”, vertelt projectleider Hessiëlle Kerkhoff. Op basis van de input van de partners is besloten om de samenwerking voor te zetten tot 31 augustus 2020.
“De komende maanden gebruiken we om alle ingeplande sessies uit te voeren. De methodieken en het aanbod dat ontwikkeld is en waar een blijvende behoefte aan is, worden ondergebracht bij de partners. Dit gaan we zorgvuldige oppakken.”

Financiering

Onder het netwerk ligt een financieringsstroom die onder verantwoordelijkheid van een stichting beheerd wordt. De stichting die verantwoordelijk is voor de financiering van alle activiteiten, blijft tot eind 2020 bestaan en dient als vangnet voor onvoorziene zaken.

Uniek netwerkverband

Het Zorgtrainingscentrum is een uniek netwerkverband in de regio Zwolle. De historie ervan ligt in een tijd dat samenwerken tussen zorg en onderwijs, gericht op de toekomst, nog niet vanzelfsprekend was. Na een projectfase is een doorstart gemaakt als netwerkorganisatie. Hessiëlle: “We zijn trots op de stappen die we met elkaar hebben weten te zette in deze regio.”

DSC9933 kopie
Vogellanden Centrum voor Revalidatie is een van de netwerkpartners van het Zorgtrainingscentrum.