‘Je hebt vanmorgen al paracetamol gehad’

Dit werd gezegd nadat Anne-Marie Fransen-Harmsen, verpleegkundige bij Isala, klaagde over pijn. Gelukkig speelde ze een rol: ze deed mee aan een inleefsessie in het zorgethisch lab.

Annemarie’s boodschap: NIVEA

Wat Anne-Marie altijd bijblijft van de sessie is het gevoel van eenzaamheid en niet begrepen worden. “Daarom heb ik nu meer geduld en begrip. En ik stel me voor aan álle patiënten op de zaal”, zegt ze op onze site. Haar boodschap voor iedereen: NIVEA (niet invullen voor een ander). Lees haar indringende ervaringsverhaal.

Extra sessies

De inleefsessies van dit voorjaar waren een succes. Voor dit najaar konden belangstellenden aanvankelijk kiezen uit vier data, maar we hebben besloten er nog vier in te plannen”, zegt projectleider Ria Blokzijl.

Ook meedoen?

Zorgprofessionals, docenten en andere geïnteresseerden die een inleefsessie willen volgen zijn welkom op 6 en 11 oktober, 3, 8, 15 en 17 november en 13 en 15 december. De dag begint om 7.30 uur en eindigt om 20.00 uur. Na ongeveer zes weken sluiten we de inleefsessie af met een terugkomsessie.
Deelname is nog kosteloos voor partners van het Zorgtrainingscentrum. Vanaf januari 2017 kost een inleef- en terugkomsessie € 195,- (voor medewerkers van partners van het Zorgtrainingscentrum) en € 325,- (voor niet-partners).
Meedoen levert zorgprofessionals 12 accreditatiepunten op. Aanmelden en meer informatie.

vlo5575