‘Ethische aspecten van zorgtechnologie’: doe mee aan de pilottraining

Welke ethische aspecten zijn voor jou belangrijk bij het wel of niet inzetten van technologische toepassingen? Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens de training ‘Ethische aspecten van zorgtechnologie’.

De training is bedoeld voor medewerkers van zorgorganisaties en docenten en bestaat uit twee bijeenkomsten en een online module. Initiatiefnemers van de training zijn de Technologie & Zorg Academie (TZA) in Enschede en het Zorgtrainingscentrum.

Inhoud

In de training sta je stil bij ethische aspecten die je mee kunt nemen in jouw overwegingen om technologische toepassingen wel of niet in te zetten. Wanneer kies je voor wel? Wanneer kies je voor niet? Je gaat leren dat de antwoorden niet altijd zo zwart/wit zijn als dat je misschien denkt. Je krijgt hulpmiddelen aangereikt om het gesprek aan te gaan. Zowel in de training als in de online module komen veel praktijkvoorbeelden voorbij en ga je actief aan de slag. De trainers zijn Rob Nijhuis (TZA) en Jolanda van Til (Zorgtrainingscentrum).

Twee pilottrainingen: in Enschede en Zwolle

  1. In Enschede bij de TZA. Bijeenkomsten zijn op 16 oktober en 6 november van 13.00-16.00 uur.
  2. In Zwolle bij het Zorgtrainingscentrum. Bijeenkomsten zijn op 19 november en 3 december van 13.00-16.00 uur.

Geen kosten

Aan het deelnemen aan de pilottrainingen zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de training contact op met Jolanda van Til (jtil@deltion.nl) of Rob Nijhuis (r.nijhuis@tza.nu).
Wil je je aanmelden voor de pilot in Zwolle, stuur dan een mail naar contact@ztczwolle.nl. Aanmelden voor de pilot in Enschede kan via secretariaat@tza.nu.

Tessa zorgrobot
Zorgrobot Tessa is een zorgtechnologische toepassing die onder andere mantelzorgers kan ontlasten.