College Zorgethiek op 15 oktober: De ethische aspecten van zorgtechnologie

Wat zijn de mogelijkheden van die technologische toepassingen en hoe zet je deze in? Kun je zeggen dat de toepassingen goed of fout zijn? Of is dit afhankelijk van de situatie? In dit college, dat plaatsvindt op maandag 15 oktober (15.30-17.30 uur) in het Zorgtrainingscentrum, komt alles aan bod!

Steeds meer realiseren we ons dat er vanuit de technologie vele oplossingen voorhanden zijn die het mogelijk maken dat de zelfredzaamheid van mensen wordt vergroot. Eigen regie en langer thuis wonen zijn daarmee meer mogelijk. Een college waarin je voors en tegens van toepassingen gaat ontdekken en handvatten krijgt van hoe dit in te zetten in de praktijk.

Programma

Annemarie van Hout (onderzoeker bij het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg van Windesheim) en Yfke Nawijn (verpleegkundige bij De Vogellanden) vertellen over de mogelijkheden van een aantal zorgtechnologische toepassingen en hoe je deze in de praktijk van zorg en welzijn in kunt zetten. Aan de hand van concrete casussen nemen zij je daarin mee. Je wordt ook zelf uitgenodigd om mee te denken.

Voor wie

Voor iedereen die professioneel of persoonlijk met zorg en zorgethiek te maken heeft of er meer over wil weten: trainers, ontwikkelaars, docenten, studenten, partners van het Zorgtrainingscentrum en andere belangstellenden.

Wanneer

Ma 15 oktober (inloop: 15.30 uur, college: 15.45-17.30 uur).

Waar

Zorgtrainingscentrum (Dr. van Heesweg 1a, Zwolle).

Kosten

Geen.

Aanmelden & informatie

Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan.
Wil je meer info? Bel of mail ons: contact@ztczwolle.nl of 088-850 81 12.