Pilottraining in Enschede: ‘Ethische aspecten van zorgtechnologie’

Welke ethische aspecten zijn voor jou belangrijk bij het wel of niet inzetten van technologische toepassingen? Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens de training ‘Ethische aspecten van zorgtechnologie’. Initiatiefnemers van de training zijn de Technologie & Zorg Academie (TZA) in Enschede en het Zorgtrainingscentrum.

Voor wie

Medewerkers van zorgorganisaties en docenten. Er kunnen maximaal 12 deelnemers deelnemen.

Programma

De training bestaat uit twee bijeenkomsten en een online module. Tijdens de training sta je stil bij ethische aspecten die je mee kunt nemen in jouw overwegingen om technologische toepassingen wel of niet in te zetten. Wanneer kies je voor wel? Wanneer kies je voor niet? Je gaat leren dat de antwoorden niet altijd zo zwart/wit zijn als dat je misschien denkt. Je krijgt hulpmiddelen aangereikt om het gesprek aan te gaan. Zowel in de training als in de online module komen veel praktijkvoorbeelden voorbij en ga je actief aan de slag. De trainers zijn Rob Nijhuis (TZA) en Jolanda van Til (Zorgtrainingscentrum).

Wanneer

Wo 16 oktober en 6 november (13.00-16.00 uur).

Kosten

Geen.

Aanmelden & informatie

Neem voor meer informatie over de training contact op met Jolanda van Til (jtil@deltion.nl) of Rob Nijhuis (r.nijhuis@tza.nu). Wil je je aanmelden voor de pilot in Enschede? Stuur dan een mail naar secretariaat@tza.nu.