Logeerweekenden: mantelzorgers kunnen de zorg even uit handen geven

Zorgen voor een zieke partner, kind of ouder kan intensief en zwaar zijn. Dan is het belangrijk om zo nu en dan tijd voor jezelf te hebben en de zorg een dag of weekend over te laten aan anderen. Binnenkort kan dat in het Zorgtrainingscentrum in Zwolle. Op woensdag 7 januari (10.00-12.00 uur) is er een open middag.

Voor wie

Zorgvragers en mantelzorgers. In het Zorgtrainingscentrum krijgen zorgvragers tijdens een weekend (of op een van beide dagen) alle zorg en aandacht die ze nodig hebben van zorgprofessionals. Er worden activiteiten aangeboden die passen bij de wensen en interesses van de logés. Er zijn vijf logeerkamers én een woonkamer, dus elk weekend is er plek voor vijf zorgvragers. In elke kamer staan twee bedden, waardoor mantelzorgers ook kunnen blijven logeren.

Programma

Belangstellenden kunnen tijdens de open middag rondkijken in het Zorgtrainingscentrum, informatie krijgen en al hun vragen stellen. Er zijn medewerkers van het Zorgtrainingscentrum en het Steunpunt Mantelzorg aanwezig. Zij horen ook graag waar mantelzorgers of degenen waarvoor zij zorgen behoefte aan hebben zodat er zo goed mogelijke logeerzorg kan worden geboden.

Wanneer

Woensdag 12 februari (10.00-12.00 uur).

Aanmelden & informatie

Aanmelden is niet nodig. Het Zorgtrainingscentrum is te vinden aan de Dr. van Heesweg 1a in Zwolle (tegenover Isala). Parkeren kan bij Landstede MBO (tegenover dit gebouw, Dokterspad 2). Wie nu alvast meer wil weten kan mailen naar Ria Blokzijl, contact@ztczwolle.nl.

Bekijk hier de flyer.