8-9-10 oktober: Virtuele expositie Langer en Veilig Thuis wonen

De fysieke expositie in Stadkamer Centrum in Zwolle is in verband met de nieuwe richtlijnen vervangen door een virtuele expositie. Laat je dus nu online informeren en inspireren! In de Week van de Toegankelijkheid op 8, 9 en 10 oktober kun je je inschrijven voor een online bijeenkomst, elke dag van 11.00–12.30 uur en van 14.30–16.00 uur.

Wil je met een groep of klas deelnemen? Dat kan! Hiervoor plannen we in november aparte bijeenkomsten in.

Laat je informeren en inspireren!

Technologie heeft ons de afgelopen coronaperiode veel ondersteuning geboden en onze zelfredzaamheid vergroot. Wie had kunnen voorspellen dat het onderwijs massaal zou overstappen op digitaal onderwijs? Of dat 80-plussers zich whatsappbellen of facetimen eigen zouden maken? Of dat iemand met een visuele beperking dankzij spraakherkenning de computer kan gebruiken?

Hoe mooi is het wanneer er in tijden van crisis meer mogelijkheden tot onze beschikking zijn om het leven van de hulpvrager, de medewerkers zorg en welzijn en de student eenvoudiger, efficiënter, toegankelijker een aangenamer te maken? En om daarmee bij te dragen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen zo zelfstandig en volwaardig mee kan doen?

Programma

Jolanda van Til, projectleider Zorg & Technologie Deltion College, vertelt over de ontwikkelingen in de samenleving op het gebied van technologische aanpassingen in huis en in de zorg.

Online kun je ook diverse domotica en technologische aanpassingen van de Technologie & Zorg Academie, de Technische Unie en Espria e-Health bekijken.

Daarnaast komen de ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Zwolle aan het woord. Zij vertellen op welke manier digitalisering en technologie bijdragen aan hun zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

Waar en wanneer

  • Donderdag 8 oktober: 11.00–12.30 uur
  • Donderdag 8 oktober: 14.30–16.00 uur
  • Vrijdag 9 oktober: 11.00–12.30 uur
  • Vrijdag 9 oktober: 14.30–16.00 uur
  • Zaterdag 10 oktober: 11.00–12.30 uur
  • Zaterdag 10 oktober: 14.30–16.00 uur

Aanmelden

Wil je deelnemen aan één van de online bijeenkomsten? Schrijf je dan hier in. Per bijeenkomst is plek voor maximaal 25 deelnemers. De bijeenkomst vindt plaats via MicrosoftTeams, van tevoren krijg je een link.

Ben je onbekend met Microsoft Teams of het bijwonen van een online bijeenkomst? Neem dan contact op met Lieke Helmes (info@toegankelijkzwolle.nl). Samen kijken we wat er mogelijk is.

Wil je met een groep of klas deelnemen? Neem dan contact op met Jolanda van Til (jtil@deltion.nl). In november plannen we hiervoor aparte online bijeenkomsten in.

Ontstaan initiatief

Dit initiatief kwam tot stand nadat een aantal partijen verkenden hoe inwoners, medewerkers in zorg en welzijn en studenten in de zorg op een laagdrempelige manier toegang kunnen krijgen tot bewezen praktische toepassingen. Onder de vlag van het Zorgtrainingscentrum werd het plan concreet. Toegankelijk Zwolle en het Deltion College namen het voortouw om de expositie te realiseren. Wethouder Dogger opent de virtuele expositie.